Tekst objavljen: 09.02.2023 17:20        


Tačno se zna kada treba refinansirati postojeće obaveze prema banci

Da li se refinansiranje kredita isplati u ovom trenutku?


Promene u visini euribora, koje su aktuelne već skoro godinu dana, utiču na povećanje rate kredita svima koji imaju kredite vezane za evre ili sa varijabilnom kamatnom stopom. Ukoliko ste u ovakvoj situaciji, onda treba da obratite pažnju na promene u visini euribora, a to možete učiniti na ovom linku.

Bez obzira da li je reč o keš kreditu ili stambenom kreditu, refinansiranje treba da se razmotri u slučaju kada, najjednostavije rečeno - procenite da bi kredit mogao da vam pravi problem u otplati, tj. kada zbog toga što otplaćujete ratu ne možete sebi više da priuštite komotan život, već morate ozbiljnije da "stegnete kaiš".

Takođe, refinansiranje možete razmotriti i u nekom od sledećih scenarija:

  • Kredit za refinansiranje je dobro rešenje kada je kamatna stopa dovoljno nižda od kamate koju imate na kredit koji trenutno otplaćujete. To je situacija kada vam kredit za refinansiranje omogućava značajno smanjenje ukupnih troškova otplate kredita (ovo važi za refinansiranje na početku otplatnog perioda i kod dugoročnih kredita, na pet i više i godina - kakvi su često stambeni krediti) uz manje povećanje mesečne rate.
  • Kada proverite isplativost samog refinansiranja, tj. kada ste sigurni da ćete uštedeti. Ovo govorimo zbog toga što niža kamata može često da privuče ljude, pa onda pomisle da to automatski znači i jeftiniji kredit.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ako procenite da vam je neophodan kredit za refinansiranje, prvo što treba da uradite jeste da uporedite ponude više banaka i obratite pažnju na:

  • visinu nominalne kamatne stope

  • visinu efektivne kamatne stope

  • dužinu perioda otplate

  • visinu mesečne rate

  • da li banke traže nešto kao sredstvo za obezbeđenje otplate kredita (npr. menice, žirante i slično)

Ukoliko vam je potrebna pomoć pri pronalasku najpovoljnijeg kredita za refinansiranje, keš kredita ili stambenog kredita, onda je Kamatica savetnik najbolje rešenje za vas.



Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.


Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu najbrže do kredita najlakše do kredita kreditni savetnik ponude svih banaka najpovoljniji krediti najpovoljniji krediti na jednom mestu kredit za minut hoću kredit sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana