Tekst objavljen: 22.05.2024 16:45        


Refinansiranje kredita na vreme može da vas spasi glavobolje

Ovi signali jasno govore da je vreme za refinansiranje kredita


Kao posledica poslednje velike ekonomske krize, čiji se "repovi" i dalje vuku u mnogim državama širom sveta, pojavila se i veće interesovanje za kredite sa fiksnom kamatnom stopom. 

Bilo da je reč o keš kreditima,  kreditima za refinansiranje ili stambenim kreditima, sada se više traže oni koji imaju fiksnu kamatnu stopu, jer su takvi krediti, iako inicijalno mogu biti malo skuplji, otporni na promene u visini mesečnih rata. Međutim, čak iako ste možda među onima koji imaju kredite sa varijabilnim kamatama, nije razlog da se odmah bacate u brigu.

Ukoliko se pokaže da takvi krediti mogu da vam u narednim mesecima i godinama predstavljaju opterećenje i prave vam probleme u otplati, onda treba da razmislite o refinansiranju povoljnijim kreditom.


Sve ovo nas dovodi do toga da je sada pravo vreme da refinansirate postojeći keš kredit ili stambeni kredit ukoliko:

  • imate dobru ponudu druge banke sa fiksnom kamatom

  • ukoliko je kamata novog kredita manja od vašeg postojećeg kredita

  • ukoliko postoji bojazan da nećete moći da izmirujete rate postojećeg kredita na vreme i zbog toga dospete u evidenciju Kreditnog biroa

Ne zaboravite da je, pored keš kredita, moguće refinansirati i stambene kredite, pa bi bilo dobro da ozbiljno razmotrite bolju ponudu ako se takva javi. U tome vam pomaže i Kamatica savetnik, koji će vam besplatno pomoći da pronađete najpovoljiniji kredit za refinansiranje koji vama lično može da bude odobren u banci.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu najpovoljniji krediti na jednom mestu sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana