Tekst objavljen: 14.12.2022 16:45        


Kada nas svakodnevno sa svih strana bombarduju pričom o krizi, logično je da ljudi počnu da brinu

Treba vam kredit a plašite se da nećete moći da ga otplatite? Sledite ova pravila i neće biti zime


Treba vam kredit i ozbiljno razmišljate da pozajmite novac od banke?

Znate da ste kreditno sposobni i da bi vam banka odobrila kredit?

Međutim, postoji jedna stvar koja vas brine: kriza.

Razmišljate o gomili informacija koju svakodnevno čitate na portalima ili čujete na vestima. Brinete. Da li će sve još dodatno poskupeti? Kako će izgledati stvari na poslu? Da li će euribor dodatno da skače, pa ću imati i veću ratu?

Sve ovo su sasvim legitimna pitanja u poslednjih nešto manje od godinu dana. Bez obzira da li razmišljate o podizanju keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita, brige ostaju iste.

Nedavno smo pisali o tome zašto i u kojim slučajevima podizanje kredita nema veze sa trenutnom ekonomskom situacijom, a danas ćemo se potruditi da odgovorimo na pitanje: kakav je to kredit koji će vam doneti mirnu i sigurnu otplatu.

Kada govorimo o podizanju kredita, četiri stvare su od ključne važnosti pri pregovoru sa bankarima. To su:

  • Tačan iznos kredita

  • Uslovi pozajmice

  • Vrsta kamate

  • Prevremena otplata kredita

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pod tačnim iznosom kredita podrazumevamo da, pre nego što uopšte odete u banku, treba da odredite tačnu namenu svog kredita, to jest za šta tačno podižete kredit. To je jedno od "zlatnih pravila" pri podizanju kredita od banke - ne dozvolite da vam bankari prodaju kredit, već ga vi kupite od njih. Reč je o bitnoj razlici.

Kada govorimo o uslovima pozajmice, to znači da sa bankarima treba do detalja ispregovarati cenu kredita, odnosno koliko ćete novca vraćati za ovu pozajmicu. Veoma važan momenat na ovom koraku je i da se detaljno raspitate o dodatnim, tj. sitnijim troškovima koji prate svaki kredit.

Vrsta kamate je veoma važna stavka svakog kredita, pa zbog toga zaslužuje posebnu pažnju. Važno je da znate da varijabilna kamata prati kretanje euribora, dok na fiksnu kamatu ove promene ne utiču. Zbog toga su varijabilni krediti kod banaka nešto jeftiniji. Koju kamatu ćete odabrati, zavisi pre svega od vas samih, ali i od konkretne ponude banke.

Prevremena otplata kredita može biti izuzetno dobra stvar. Ukoliko se pojavi ova mogućnost, važno je da znate kakvi su uslovi za prevremenu otplatu kredita, jer na taj način brže (i često jeftinije) rešavate situaciju oko kredita.

Ukoliko vam treba pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita i neko kome možete da se obratite tokom čitavog procesa apliciranja za kredit i pregovora sa bankarima, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.





Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu hoću kredit najbrže do kredita najpovoljniji krediti na jednom mestu keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti kredit za minut otplata kredita otplata kredita bez problema fiksna kamata varijabilna kamatna stopa kreditni savetnik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana