Tekst objavljen: 28.02.2023 16:45        


U banku idemo tek kada rešimo prvi korak u kupovini stana - obezbedimo učešće

Učešće za stambeni kredit: Koje mogućnosti su pred građanima?


Planirate da kupite stan i potreban vam je stambeni kredit?

Do sada verovatno već znate da vam u pronalsku najpovoljnijeg stambenog kredita najviše može pomoći Kamatica savetnik. Međutim, danas želimo da popričamo o jednom prethodnom koraku u podizanju stambenog kredita.

Reč je, naravno, o - učešću za stan, a samo učešće je obavezni deo svakog stambenog kredita. Bez učešća, logično, ne možemo ni da apliciramo za kredit.

Do učešća za kredit se najčešće može doći na dva načina:

  • namenskom štednjom za taj cilj

  • podizanjem keš kredita u visini učešća za stan

Naravno, većina ljudi preferira da uštedi (ili možda nasledi) ovaj novac, kako bi izbegli još jedan kredit. Međutim, dobro je znati da, ukoliko nemate neku drugu mogućnost, postoji i opcija keš kredita koji bi poslužio kao učešće za stan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Što se tiče visine učešća za stambeni kredit, banke najčešće nude dve mogućnosti:

  • učešće u visini od 10% od vrednosti stana

  • učešće u visini od 20% od vrednosti stana

Ovde bi valjalo napomeniti da učešće od 10% nije pravilo već se pre može pričati o izuzetku, koji postoji u svega nekoliko banaka.

Međutim, banke, u zavisnosti od samog klijenta mogu da odobre učešće od 10%. Za klijenta koji ima dobar kreditni rejting, što znači sigurnim poslom i dobrom platom, postoje uslovi za odobrenje učešća od 10%, dok za one rizičnije i učešće će biti i veće od pomenutih 20%. Treba imati u vidu i da, za kupovinu nekretnine koja je na boljoj lokaciji, banka može da odobri i kredit sa nižim učešćem.

Bez obzira na visinu učešća, Kamatica savetnik vam pomaže da nađete najpovoljniji stambeni kredit koji vi lično možete da dobijete.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
učešće stambeni kredit svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik stambeni krediti kupovina stambenog kredita kupovina stana učešće za stan manje učešće za stan najbrže do kredita najlakše do kredita kredit za minut hoću kredit ponude svih banaka sve banke u srbiji sve banke na jednom mestu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana