Tekst objavljen: 09.02.2024 15:55        


Milenijum osiguranje objavilo je danas da će od ponedeljka, 12. februara, početi isplate po odštetnim zahtevima oštećenih putnika turističke agencije Barcino tours

Isplata naknade štete putnicima "Barcino tours-a" kreće u ponedeljak


Kako je istaknuto, sredstva će biti isplaćena putnicima koji su dostavili kompletnu dokaznu dokumentaciju.

Nevedeno je da je Milenijum osiguranje u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma i omladine Srbije "radi utvrđivanja ukupne visine potraživanja i broja putnika koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, a u cilju procene dovoljnosti sume osiguranja za potpuno obeštećenje svih putnika".

"Stoga je u ovom momentu moguće da će nekim putnicima biti isplaćen nesporni srazmerni deo štete, imajući u vidu, da prema podacima kojima Milenijum osiguranje trenutno raspolaže, postoji velika verovatnoća da će iznos potraživanja oštećenih putnika premašiti iznos osigurane sume od 250.000 evra", precizirano je u saopštenju.

Milenijum osiguranje je još jednom pozvalo sve oštećene putnike, koji su kontaktirani putem obaveštenja u medijima, SMS ili Viber porukama, da podnesu odštetne zahteve za isplatu naknade štete iz osiguranja, za aranžmane koji su kupili kod turističke agencije Barcino tours na teritoriji Srbije.

Takođe, pozvani su i oni, koji su podneli odštetne zahteve bez kompletne dokazne dokumentacije, da što pre postupe po instrukcijama i dopisima koje im je Milenijum osiguranje dostavilo, kako bi se proces rešavanja zahteva u najkraćem mogućem roku okončao.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Obrazac za prijavu štete i Upitnik mogu se preuzeti na sajtu Milienijum osiguranja www.mios.rs., gde se nalazi i spisak neophodne dokumentacije koju treba dostaviti.

Dokumentacija podrazumeva pisani ugovor o turističkom putovanju, opšte uslove putovanja, program turističkog putovanja, potvrdu o garanciji putovanja, dokaz o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi, avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke), očitanu ličnu kartu i instrukcije za plaćanje, odnosno broj tekućeg računa oštećenog lica.

Dodaje se da osiguravač zadržava pravo da zatraži i drugu neophodnu dokumentaciju, u zavisnosti od konkretnog slučaja.

Kompletnu dokumentaciju, uz detaljno popunjen Obrazac za prijavu štete i Upitnik uz zahtev za nadoknadu štete potrebno je dostaviti na imejl adresu: prijava@milenijum-osiguranje.rs ili putem preporučene pošte na adresu: Bulevar Milutina Milankovića 3b, Novi Beograd, saopštilo je Milenijum osiguranje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
barcino turs isplata putnika 12. februar Milenijum osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana