Tekst objavljen: 25.01.2024 15:55        


Da hotel ne mora nužno da bude u nekoj zgradi na kakve smo i navikli, pokazali su švajcarski konceptualni umetnici. Njihov hotel ne liči ni na jedan do sada, a ima sve što i svaki hotel, počevši od kreveta

Da li ste nekada čuli za hotel sa nula zvezdica?


Hotel sa nula zvezdica je inovativni koncept švajcarskih umetnika kojim oni žele da skrenu pažnju javnosti na sve veće klimatske promene i na štetnost delovanja čoveka na planetu i društvo.

Njihov hotel je u potpunosti u suprotnosti sa običnim hotelima. Nalazi se na lokalnom putu pored benzinske pumpe u selu Saillon, na jugu zemlje u kantonu Valais. Ovaj hotel ima nula zvezdica, nema zidove ni plafon, već samo jedan bračni krevet. Zbog toga može biti postavljen bilo gde, na planini, u viogradu ili u šumi pored puta.

Umetnici su već imali iskustva u hotelijerstvu, njihove prethodne verzije hotela su bile postavljene u idiličnom švajcarskom selu. Međutim, shvatili su da je njihova misija da ukažu na promene koje su neophodne u društvu. Potrebno je što pre da počnemo da razmišljamo o problemima u svetu, klimatskim promenama, ratu i ostalim štetnim delovenjima čovečanstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U novoj verziji hotela, gosti ne mogu da uživaju u miru i tišini. Njima odmor remete automobili i gužve u saobraćaju, kao i ljudi na benzinskoj pumpi. Autori hotela ističu na nije više poenta u spavanju i odmaranju, već u preuzimanju inicijative i odgovornosti. Hotel sa nula zvezdica je njihov doprinos globalnoj borbi protiv zagađenja ne samo planete, već i društva.

Kasnije su shvatili da takav koncept može biti ostvariv i u praksi, pa su „hotel“ podigli na različitim mestima po prirodi. Jedino što ih može poremetiti jeste iznenadna kiša ili sneg.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hotel sa nula zvezdica turizam švajcarska klimatske promene

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana