Tekst objavljen: 07.03.2024 16:45        


Ovo su koraci na kojima se mnogi "okliznu"

Pazite na ovih pet stvari kada kupujete keš kredit


Keš krediti su, uz kredite za refinansiranje i stambene kredite daleko najpopularniji kreditni proizvod koje banke u Srbiji nude svojim korisnicima.

Zbog toga što su dosta popularni, ali i iz razloga što je reč o nenamenskim kreditima - drugim rečima, novac od keš kredita možete da potrošite na šta god želite, građani ponekad znaju da se previše zalete i od banke kupe kredit kakav im posle toga pravi probleme u otplati.

Da se to ne bi dogodilo, danas donosimo priču o pet najčešćih zamki koje postoje pri kupovini keš kredita.

Dakle, važno je da obratite pažnju na sledeće stvari:

  • Uzimanje kredita kada vam je hitno

Kada neko mora da uzme kredit, to znači da je propustio priliku da uzme kredit kada nije bio "pod moranjem" i tada je hitno. U takvoj ne možete da razmišljate da li negde postoji nešto povoljnije, jer tada nemate prostora za tako nešto. Takođe, iskusniji bankari lako prepoznaju kada je nekom korisniku kredit preko potreban, pa u takvim situacijama gotovo da nema prostora za pregovore.

  • Ne razumete bankare

Često se dešava da se građani u razgovoru sa bankarima postavljaju kao da im se prodaje, a ne kao da su oni ti koji kupuju. To znači da građani pristaju na jezik bankara, a on je pun termina koji niko osim bankara ne može da razume. Takav način komunikacije pogoduje tome da vam bankari prodaju "idealnu sliku kredita", a da taj "idealni kredit" nije onaj koji vama na kraju bude odobren i koji zatim morate da otplaćujete.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Kredit veći od potrebnog

Zbog toga što ne razumeju bankare, građani često kupe veći kredit od onog koji im je zaista potreban. Bankari rade u, naravno, u svom interesu, a njihov interes jeste da vam prodaju što veći kredit.

Zbog toga je važno da pre odlaska u banku odredite tačan iznos sredstava koji vam je potreban i da od tog iznosa ne odustajete.

  • Kredit se ne dobija, već kupuje

Kredit ne možete da dobijete, već isključivo da ga kupite od banke. Kupujete ga obećanjem da ćete novac vratiti. To znači da klijent zapravo pravi ugovor sa samim sobom iz budućnosti, a nekibudući jaotplaćuje novac koji ovajdanašnji jatroši.

  • Nejasne procedure

Građani često ne razumeju šta banka od njih očekuje.

Banke ne sumnjaju da vi možete da potrošite 600.000 dinara, već samo proverava da li možete da vratite 750.000, koliko vas na kraju, sa kamatom, košta kredit.

Zbog toga, ako niste sigurni da ćete razumeti bankarski jezik i njihove procedure, konsultujte nekoga ko će vam sigurno pomoći da pronađete za vas lično najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, a taj neko je Kamatica savetnik.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana