EUR 117,59 USD 104,24 CHF 110,61

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 08.07.20. :: 117.5885 rsd

Tekst objavljen: 22.07.2014 11:56        


Od 12 učesnika na tržištu osiguranja samo jedna kompanija ima javno istaknute tarife za premije osiguranja. APOS je tek uz pomoć dopisa i kontakata telefonom uspela da skupi uporedne cene za obavezno osiguranje motornih vozila na našem tržištu. Jedna kompanija i pored toga nije dostavila informacije koje su u interesu potrošača.

Autoodgovornost: Osiguravajuće kompanije kriju ove cene

Nova minimalna tarifa premija za osiguranje vlasnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima stupila je na snagu 1. jula i povećana je u proseku za 45 odsto.

U javnosti se javilo nezadovoljstvo jer su potrošači, pored velikog poskupljenja, za isto saznali tek sredinom juna, iako je o povećanju Narodna Banka Srbije, na predlog Udruženja osiguravača Srbije, odluku donela još u aprilu.

Pored problema sa drastičnim poskupljenjima potrošači se suočavaju sa netransparentnim tržištem osiguranja, jer od 12 članica Udruženja osiguravača Srbije koje u ponudi imaju osiguranje od autoodgovornosti samo Takovo Osiguranje ima istaknute cene na svom sajtu.

Istraživanje APOS-a pokazuje da u zavisnosti od kategorije vozila potrošač na ime premije za osiguranje od autoodgovornosti može uštedeti u proseku 492 dinara. Ako se u donjoj tebeli pogledaju razlike u cenama za kategoriju vozila motora jačine preko 110Kw ta razlika iznosi 1193 dinaraKoliko potrošači mogu da uštede ukoliko im se objavljivanjem cena ostvari pravo na izbor?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
osiguranje od autoodgovornosti osiguranje autoodgovornosti osiguranje od automobilske odgovorn auto osiguranje osiguranje automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.18

ostavite komentar