Tekst objavljen: 22.07.2014 11:56        


Od 12 učesnika na tržištu osiguranja samo jedna kompanija ima javno istaknute tarife za premije osiguranja. APOS je tek uz pomoć dopisa i kontakata telefonom uspela da skupi uporedne cene za obavezno osiguranje motornih vozila na našem tržištu. Jedna kompanija i pored toga nije dostavila informacije koje su u interesu potrošača.

Autoodgovornost: Osiguravajuće kompanije kriju ove cene

Nova minimalna tarifa premija za osiguranje vlasnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima stupila je na snagu 1. jula i povećana je u proseku za 45 odsto.

U javnosti se javilo nezadovoljstvo jer su potrošači, pored velikog poskupljenja, za isto saznali tek sredinom juna, iako je o povećanju Narodna Banka Srbije, na predlog Udruženja osiguravača Srbije, odluku donela još u aprilu.

Pored problema sa drastičnim poskupljenjima potrošači se suočavaju sa netransparentnim tržištem osiguranja, jer od 12 članica Udruženja osiguravača Srbije koje u ponudi imaju osiguranje od autoodgovornosti samo Takovo Osiguranje ima istaknute cene na svom sajtu.

Istraživanje APOS-a pokazuje da u zavisnosti od kategorije vozila potrošač na ime premije za osiguranje od autoodgovornosti može uštedeti u proseku 492 dinara. Ako se u donjoj tebeli pogledaju razlike u cenama za kategoriju vozila motora jačine preko 110Kw ta razlika iznosi 1193 dinaraKoliko potrošači mogu da uštede ukoliko im se objavljivanjem cena ostvari pravo na izbor?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
osiguranje od autoodgovornosti osiguranje autoodgovornosti osiguranje od automobilske odgovorn auto osiguranje osiguranje automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana