Tekst objavljen: 10.05.2022 15:35        


Jer, može se desiti da upadnete u finansijske nevolje. A to nikako nije dobro

Ako prepoznate sebe u ovoj priči, onda (još) nije vreme da kupujete kredit


Treba vam kredit? Keš ili možda želite da rešite stambeno pitanje?

Ne želimo da vas plašimo, ali potrebno je da se naoružate strpljenjem i da dobro istražite sve ponude banaka. Za to treba vremena, ali i određenog znanja bankarske terminologije i njihovih kreditnih politika. Tu može da vam pomogne Kamatica savetnik, koji sve ovo radi za vas, a svega nekoliko minuta vas deli od najbolje ponude kredita koji vi lično možete da dobijete.

Međutim, pre nego što kontaktirate Kamatica savetnika ili krenete da samostalno satima (možda i danima) istražujete tržište bankarskih kredita, dobro je da znate neke stvari.

Najvažnije je, naravno, da znate da li ste kreditno sposobni i za šta vam tačno treba kredit koji uzimate.

Ovo prvo nije tako teško saznati. Ukratko, kreditno ste sposobni ako radite za stalno ili ukoliko vam poslodavac redovno produžava ugovor na određeno vreme (ovo zavisi od banke do banke) i ukoliko imate čist Kreditni biro. Ovo drugo je često „kamen spoticanja“ za mnoge koji žele da kupe kredit od banke, a kako funkcioniše sam Kreditni biro, možete saznati ovde. To je to, što se tiče kreditne sposobnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kada pričamo o nameni kredita, to jest o tome da znate tačno šta želite od tog bankarskog proizvoda, onda je važno da sebi date odgovore na sledeća pitanja:

  • Da li znate za šta tačno kupujete kredit od banke? Drugim rečima: da li znate za šta vam tačno treba taj novac?

  • Da li ste uporedili ponude svih banaka? Ili makar našli nekoga ko je to uradio za vas?

  • Da li znate koliko tačno košta kredit koji kupujete od banke?

  • Da li ste pažljivo slušali bankarku u filijali kada ste otišli na razgovor za kredit? (ili ste više razmišljali o njenom osmehu?)

Ukoliko je odgovor na bilo koje od ovih pitanja „NE“, onda je možda bolje da još uvek ne ulazite u kupovinu kredita, jer niste još do kraja sve promislili.

Tek kad još malo razmislite o ovoj bankarskoj pozajmici (uz uslov da ste kreditno sposobni), onda ste spremni da kupujete kredit. Tada vam i mi možemo pronaći da nađete najbolju ponudu, ali je ključno da prvo imate četiri „DA“ na pitanja od gore.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
povoljni krediti najbolji kredit finansijski savet saveti o novcu podizanje kredita kreditni biro keš kredit stambeni kredit kredit za refinansiranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana