Tekst objavljen: 23.07.2015 16:58        


Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 48 kredita u vrednosti od 979.621.141 dinara po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica.

Fond za razvoj odobrio 979 miliona dinara kredita

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva privrede, krediti mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i po Programu za privrednike iz poplavljenih područja.

Upravni odbor fonda je odobrio i dva reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.
Ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini je 247, a njihova ukupna vrednost 5.379.214.723 dinara.

Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start up kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate.
Konkurs je otvoren tokom cele godine, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
biznis kredit Krediti za malu privredu fond za razvoj start up kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana