Tekst objavljen: 11.05.2015 9:51        


Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da se nada da će ključni sastanak u Briselu otvoriti put za sporazum sa kreditorima o preostaloj tranši kredita pomoći. "Želimo jasnu potvrdu napretka koji je postignut" u razgovorima, rekao je Cipras na sednici vlade, javila je grčka agencija ANA.

Grčka se nada "pozitivnom ishodu"

Cipras je istakao da bi sporazum trebalo da poštuje mandat koji je njegova levičarska vlada dobila na januarskim izborima.

Na današnjem sastanku ministara finansija evrozone u Briselu, Grčka se nada "pozitivnom ishodu" pregovora što bi omogućilo da bude otključana preostala tranša kredita pomoći vredna 7,2 milijardi evra, preneo je AFP.

Zamenik grčkog ministra za međunarodne ekonomske poslove Euklid Cakalotos je, dan uoči tog sastanka, izjavio da su Grčka i međunarodni kreditori "veoma blizu" postizanja dogovora.

"Nakon više nedelja teških pregovora, ako druga strana bude voljna, biće očigledno da je dogovor veoma blizu i da će biti postignut u narednom periodu", rekao je Cakalotos za grčki list Avgi.

Cakalotos, jedan od glavnih grčkih pregovarača, dodao je da se Atina i njeni poverioci "politički razlikuju" povodom pitanja penzija i radnih odnosa, kao i da će neke oblasti "ostati otvorene do zadnjeg minuta".
Evropski zvaničnici, međutim, umanjuju verovatnoću da dogovor zaista sutra bude i postignut.

"Mi smo postigli napredak, ali nismo veoma blizu dogovora", rekao je predsednik Evrogrupe Jerun Dajselblum za italijanski list Korijere dela Sera.

On je dodao da dogovor sigurno neće biti postignut na sutrašnjem sastanku Evrogrupe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčka ekonomija MMF dogovor sa mmf međunarodni kreditori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana