Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 27.01.2020 15:55        


U petak 31. januara ističe rok za evidentiranje podataka o stvarnom vlasniku pravnih lica u Centralnoj evidenciji, objavila je Agencija za privredne registre (APR)

Rok za evidentiranje stvarnog vlasnika u APR-u ističe u petak

Obaveza evidentiranja nastala je izmenama i dopuna Zakona o centralnoj evidenciji, a protiv onih koji ne dostave u datom roku podatke o stvarnih vlasnicima APR će podnositi zahteve za pokretanje prekršajnog postupka.

Već od februara APR, će prekršajne prijave podnositi i protiv novoosnovanih pravnih lica i njihovih zastupnika ako u roku od 15 dana od osnivanja ne evidentiraju stvarne vlasnike. Raspon novčane kazne za ovu vrstu prekršaja je od 500.000 dinara do 2.000.000 dinara za pravna lica, dok je za odgovorno lice predviđena kazna od 50.000 dinara do 150.000 dinara, upozorilo je Ministarstvo privrede.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Podaci o stvarnim vlasnicima podnose se elektronski, a obavezni da prijave podatke su zastupnici privrednih društava i društava u likvidaciji, zadruga, ogranaka stranih privrednih društava, udruženja i poslovnih udruženja, fondacija, zadužbina, ustanova i stranih predstavništava privrednih društava.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zakon o centralnoj evidenciji agencija za privredne registre apr stvarni vlasnik krajnji rok

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana