Tekst objavljen: 30.04.2017 17:28        


Baza nelegalno izgrađenih objekata u Srbiji, trebalo bi da bude kompletna u narednih desetak dana, a do sada je, od 1,6 miliona novih popisanih objekata, kategorizovano milion, odnosno 62,5 odsto, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Srbija dobila prvu bazu nezakonito izgrađenih objekata

Kako se navodi, utvrđeno da je od milion popisanih i kategorisanih objekata, 407.000 stambenih jedinica (40,7 odsto), 376.000 pomoćnih objekata (37,6 odsto), 190.000 ekonomskih (19 odsto), 7.500 poslovnih (7,5 odsto), 4.500 komercijalnih (4,5 odsto), 1.200 proizvodnih (1,2 odsto) i oko 4.500 ostalih objekata (4,5 odsto).

Od 26. aprila, kako se naglašava u saopštenju, započinje naredna faza ozakonjenja i sprovođenja Zakona o ozakonjenju objekata, kada će biti donošena inspekcijska rešenja o rušenju, kao i rešenja o ozakonjenju.

Plan je da se prvo održe sastanci sa predstavnicima lokalnih samouprava u sedištima upravnih okruga, a zatim da timovi Ministarstva posete sve lokalne samouprave u Srbiji, kako bi, kao i tokom popisa, pored kontrole, pružali i savetodavnu pomoć, dodaje se u saopštenju.

Najavljeno je da će u sredu 26. aprila u Nišu biti organizovan sastanak sa predstavnicima svih gradova i opština sa teritorije Nišavskog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, 27. aprila taj sastanak će biti organizovan u Požarevcu sa predstavnicima svih gradova i opština sa teritorije Braničevskog, Borskog i Pirotskog upravnog okruga, a 28. aprila sastanak će biti organzovan u Valjevu sa predstavnicima Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podseća da je napravilo prvu bazu nezakonito izgrađenih objekata, nakon uspešno obavljenog sveobuhvatnog popisa po gradovima i opštinama u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradnja nelegalni objekti Srbija baza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana