Tekst objavljen: 15.07.2015 14:43        


Državna revizorska institucija (DRI) predstaviće u petak, 17. jula, izveštaj o reviziji svrsishodnosti poslovanja "Raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srbije".

U petak predstavljanje izveštaja o nepokretnostima

Tema revizije je izabrana zbog višedecenijskog interesovanja javnosti za broj i vrednost nepokretne imovine u svojini Republike Srbije i kako se njome raspolaže, navodi se u saopštenju DRI.

Dodatni razlog za odabir ove teme su i utvrđene brojne nepravilnosti u izveštajima finansijskih revizija i revizija pravilnosti poslovanja u evidentiranju, praćenju i sprovođenju popisa nefinansijske imovine u stalnim sredstvima i u delu nepokretnosti, kao jednog od oblika nefinansijske imovine.

Predmet istraživanja i analiza su nepokretnosti koje je Republika Srbija poverila na korišćenje i upravljanje Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije i korisnicima tih nepokretnosti.

Revizija svrsishodnosti je sprovodena u Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije, koja vodi jedinstvenu evidenciju nepokretnosti u svojini Republike Srbije.

Ključno pitanje ove revizije - u kojoj meri je Republika Srbija uspostavila evidenciju nepokretne imovine u državnoj svojini, kako se raspolaže tom imovinom i da li se mogu uvećati prihodi i primanja od iste, navodi DRI.

donošenju strategije o raspolaganju i upravljanju nepokretnostima kao polaznoj osnovi za sveobuhvatno upravljanje nepokretnostima u njenoj svojini.

Revizija je sprovedena kao pilot revizija u okviru tvining projekta Jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije koji sprovode Revizorski sud Holandije i Kancelarija generalnog revizora Velike Britanije.

Ovo je drugi izveštaj DRI o reviziji svrsishodnosti poslovanja. Prvi izveštaj Upravljanje službenim vozila direktnih korisnika budžeta Republike Srbije DRI je objavila 2014. godine, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nepokretnost Srbija DRI

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana