Tekst objavljen: 26.09.2022 17:45        


Štednja na dnevnim stvarima nas dovodi do više novca na kraju meseca. I tako mesec po mesec...

Pet trikova iz svakodnevnog života koji nam pomažu da uštedimo


Da li vam se nekada desilo da se zapitate nešto u stilu: "Pa gde mi nestadoše pare? A ništa posebno nisam kupio niti sam trošio mnogo..."

Da, sigurno da jeste, jer se svima to desi!

Koliko god da se trudimo da nešto "sklonimo sa strane" ili koliko god revnosno pratili naš finansijski plan koji smo postavili na početku meseca, nekako se novac uvek "iskrade" i negde nam pare iscure...

Zato danas donosimo pet saveta koji će vam pomoći da uštedite. Možda ne baš onoliko koliko ste planirali, ali ovakvo ponašanje donosi sigurno uštedu. Proverili smo u praksi, pa pišemo iz ličnog iskustva. Potrebno je samo da ovo i zaista uradite.

  • Kupujte hranu u jeftinijim lancima marketa

Svi znamo za neki lanac koji nudi jefitniije prehrambene proizvode, pa ne moramo ovde da reklamiramo niti jedan posebno. Hrana u našoj zemlji je u svim lancima dosta sličnog kvaliteta, ali neki su jeftiniji i/ili često imaju različite popuste. Plus, odlazak u neku novu prodavnicu može biti interesatno iskustvo.


Šta znači voziti štedljivo? Kada menjate brzinu ne trebate svaki put da čekate da obrtomer "uđe u crveno", već vozite manje "sportski". Svakako niste na reliju Pariz - Dakar...Ukoliko ste malo iskusniji vozač, sigurno možete da predvidite i tok saobraćaja i prilagodite svoju vožnju okolnostima. Konstanta brzina donosi manju potrošnju, a stalno ubrzavanje i kočenje dovodi do veće konzumacije goriva...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  •  Plaćajte račune na vreme

Ovo možda deluje kao poprilično banalna ili stvar koja se podrazumeva sama po sebi, ali plaćanjem određenih računa (čitaj struja ili komunalije) možete dobiti i popuste.

  • Ne kupujte odmah

Ovo se odnosi na neku stvar koja nije svakodnevna, na primer na novi komad odeće. Ako vam se baš svidi neki sako, zapamtite to i odložite kupovinu za dve do tri nedelje. Ukoliko i dalje budete želeli da kupite isti sako, onda to i uradite. Ako ste se predomislili, onda je trik upalio, jer ste upravo sprečili jednu od najgorih stvari za vaš novčanik, a to je impulsivna kupovina.

  • Kada putujete, obratite pažnju na lokaciju hotela

Ukoliko idete na put i tražite smeštaj, pogledajte gde se tačno nalazi hotel koji trenutno čekirate. Hoteli koji su dalje od centra grada su, logično, jeftiniji, ali ako su dobro povezani javnim prevozom sa centrom - ništa ne gubite. A pritom i štedite.Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.


Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ušteda štednja novca finansijska edukacija lične finansije finansije novac trikovi za uštedu potrošnja novca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana