Tekst objavljen: 12.03.2024 16:45        


Postoji nekoliko stvari koje vam mogu garantovati "mirno more" tokom otplate kredita

Pratite ova pravila i nećete nikad imati problema da otplatite kredit


Bilo da smo u vremenima ekonomskih kriza ili mirnih perioda u svetu, građani koji podižu kredit kod banke često imaju bojazan da li će moći da otplate kredit. Često se pitamo da li ćemo imati dovoljno novca, da li će kamate rasti, kako će se kretati ekonomske prilike u svetu koje utiču i na naše rate kredita...

Sve ovo su sasvim legitimna pitanja poslednjih godina. Bez obzira da li razmišljate o podizanju keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita, brige ostaju iste.


Pre određenog vremena smo pisali o tome zašto i u kojim slučajevima podizanje kredita nema veze sa trenutnom ekonomskom situacijom, a danas ćemo se potruditi da odgovorimo na pitanje: kakav je to kredit koji će vam doneti mirnu i sigurnu otplatu.


Kada govorimo o podizanju kredita, četiri stvare su od ključne važnosti pri pregovoru sa bankarima. To su:

  • Tačan iznos kredita

  • Uslovi pozajmice

  • Vrsta kamate

  • Prevremena otplata kredita

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pod tačnim iznosom kredita podrazumevamo da, pre nego što uopšte odete u banku, treba da odredite tačnu namenu svog kredita, to jest za šta tačno podižete kredit. To je jedno od "zlatnih pravila" pri podizanju kredita od banke - ne dozvolite da vam bankari prodaju kredit, već ga vi kupite od njih. Reč je o bitnoj razlici.

Kada govorimo o uslovima pozajmice, to znači da sa bankarima treba do detalja ispregovarati cenu kredita, odnosno koliko ćete novca vraćati za ovu pozajmicu. Veoma važan momenat na ovom koraku je i da se detaljno raspitate o dodatnim, tj. sitnijim troškovima koji prate svaki kredit.

Vrsta kamate je veoma važna stavka svakog kredita, pa zbog toga zaslužuje posebnu pažnju. Važno je da znate da varijabilna kamata prati kretanje euribora, dok na fiksnu kamatu ove promene ne utiču. Zbog toga su varijabilni krediti kod banaka nešto jeftiniji. Koju kamatu ćete odabrati, zavisi pre svega od vas samih, ali i od konkretne ponude banke.

Prevremena otplata kredita može biti izuzetno dobra stvar. Ukoliko se pojavi ova mogućnost, važno je da znate kakvi su uslovi za prevremenu otplatu kredita, jer na taj način brže (i često jeftinije) rešavate situaciju oko kredita.

Ukoliko vam treba pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita i neko kome možete da se obratite tokom čitavog procesa apliciranja za kredit i pregovora sa bankarima, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najpovoljniji krediti na jednom mestu potreban mi je kredit najbrže do kredita najlakše do kredita otplata kredita keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana