Tekst objavljen: 22.05.2024 16:10        


Mnoga domaćinsta odlučuju da se već tokom maja obezbede drvima za ogrev, kada su i cene nešto niže

Da li je sad pravo vreme za kupovinu ogreva?


Usled trenutne situacije i visokih cena, poranila je i priprema za grejnu sezonu. Kupovina drva za ogrev u maju nikoga ne iznenađuje, pogotovo što je sada cena, razumno, niža.Kako izvor iz Smedereva navodi,metar drva u tom gradu iznosi oko 7.000 dinara.

U cenu je uključen i prevoz,dok su drva pocepana, pa je vaše samo da ih unesete i spakujete. Inače, prošlogodišnje cene drva, na nekoliko stovarišta, u toku zime bile su poprilično raznovrsne. Tada je metar hrasta i bukve bio oko 9.000 dinara, dok je bagrem bio malo jeftiniji. Takođe, isečena i složena drva (u paletama) koštala su do 18.000 dinara.

"Ukoliko, s druge strane, insistirate na oblicama, onda metar takvih drva košta 12.000 dinara", objasnio je tada izvor.


Zanimljivo je da seu Srbiji čak 40 posto domaćinstava greje pomoću čvrstog ogreva. Ipak, treba reći da grejanje umnogome zavisi od izolacije i stolarije u domu. Takođe, na stranici "Halo oglasi" možete videti da se cene drva za ogrev u Beogradu trenutno kreću od šest do osam hiljada dinara. Neka je u cenu uračunato i cepanje drva, kao i prevoz, a u pojedinim slučajevima ove usluge se doplaćuju.

"Na prodaju drva za ogrev u Beogradu i okolini. Cena po dogovoru. Imamo sledeće vrste drveta: bukva, grab, cer, hrast, bagrem. Na prodaju i suvi ugalj vreoci. Nalazimo se u Rušnju. Takodje prodajemo i drva na džakove i ljuske na džakove za potpalu. Prodajemo i bagremove stubove okrugle ili četvrtaste", navodi se u jednom od oglasa.

Budući da je cena drva znatno manja tokom maja i juna, građani se često odlučuju da upravo sada obezbede svoj dom ogrevom i na taj način izbegnu papreno visoke cene tokom zime.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina ogreva grejanje ogrev cene ogreva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana