Tekst objavljen: 24.05.2022 15:40        


Keš uvek dobro zvuči, čak i kada je u imenu keš kredita

Za šta građani najviše koriste keš kredite?

Najveća prednost keš ili, kako se nekada češće govorilo, gotovinskog kredita, jeste u tome što vas bankari nikada ne pitaju ono čuveno pitanje:

- A za šta vam trebaju te pare?

Jer, kada su u pitanju stambeni krediti, kao i krediti za refinansiranje, njihova namena je jasna iz samog naziva. Tu banka zna na šta ide novac koji vam pozajmi, dok kod klasičnih keš kredita to nije slučaj. Pa zbog toga građani i najviše „vole“ baš ovu vrstu bankarskih pozajmica, jer im dozvoljava da novac potroše na šta god oni smatraju da treba.

Tome u prilog idu i zvanične statistike: od ukupnog broja odobrenih kredita u Srbiji, 47% su gotovinski, 42% stambeni, a ostatak odlazi na poljoprivedne i potrošačke. Prema podacima iz Kreditnog biroa, građani su se u toku prošle godine zadužili kod banaka po prosečnoj stopi od 9,7%. Iste statistike kažu da je udeo keš kredita porastao u odnosu na prošlu godinu za skoro 13%.

Sada kada smo konsultovali statistiku, možemo da proverimo i zašto građani u tako velikom broju uzimaju keš kredite. Naši podaci pokazuju da su dva najčešća razloga za uzimanje keš kredita:



Dakle, obrni-okreni, ima neke veze sa našim domom. Ili ga kupujemo ili ga obnavljamo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Još jedna od prednosti keš kredita jeste i činjenica da ga sve više banaka nudi po ubrzanoj, online proceduri, bez odlaska u filijalu. Jedna banka u Srbiji je na taj način odobrila čak 100 hiljada pozajmica. Takođe, za kredite možete vrlo lako aplicirati i putem ovog linka.

Pošto smo već pomenuli da je prvi razlog za uzimanje keš kredita renoviranje u stanu ili kući, dosta ljudi je prepoznalo to kao šansu da im popravka bude dugoročna investicija. Ukoliko, primera radi, uzmete kredit da biste stavili novu stolariju i tako rešili problem sa izolacijom koji imate zbog dotrajalih prozora, sledeće zime ćete imati manje troškove za grejanje.


Bez obzira da li su u pitanju radovi u kući, učešće za stan ili bilo koji drugi razlog za šta vam je potreban dodatni keš, Kamatica savetnik je tu da vam pomogne da nađete najpovoljniji kredit koji vi lično možete da dobijete.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamatica savetnik lične finansije saveti o novcu kreditni biro kredit za refinansiranje stambeni kredit keš kredit najjeftiniji krediti najbolji kredit najpovoljniji kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana