Zvanični kurs Evra za dan 22.06.21. :: 117.5731 rsd
Tekst objavljen: 13.09.2019 13:25        


Najave da bi gas u Srbiji mogao da pojeftini 10 odsto zbog pada cena na evropskom tržištu nisu realne, a cene se sigurno neće menjati do kraja ove godine

Cena gasa se neće menjati do kraja godine

Kako piše "Politika" pozivajući se na dobro obaveštene izvore, jedino što domaćinstva mogu da očekuju, ukoliko se ovaj trend pada cena gasa nastavi, jeste da narednog januara cena malo padne sa sadašnjih 255 dolara.

"Pre toga to nije moguće, jer se cena gasa usklađuje po formulama i to tako što se za obračun uzima prosek cena barela nafte i dve vrste derivata na berzi u poslednjih devet meseci. Ni nafta ni derivati u tom periodu nisu toliko pojevtinili da bi cena gasa mogla da padne", kaže izvor "Politike".

"Sve i da je podatak da su evropske cene prirodnog gasa ove sedmice pale na najniži nivo u poslednjih desetak godina tačan, to ne može biti razlog za pojevtinjenje plavog goriva kod nas", kaže izvor "Politike".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iako se u poslednje vreme spekuliše da cena gasa u Evropi nikada nije bila niža, činjenica je da se u ovom času za 1.000 kubika plaća 255 dolara, a najniža cena je bila pre dve i po godine - 137 dolara, navodi list.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
gas cena gasa pojeftinjenje gasa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana