Tekst objavljen: 20.12.2013 10:00        


Posle prve presude u korist klijenta protiv banke koja mu je odobrila kredit u švajcarskim francima, doneta su još četiri rešenja. Kako se precizira, troje klijenata dobili su spor protiv banaka zbog jednostranog podizanja kamata na kredite indeksirane u švajcarskim francima, dok je jedan klijent spor dobio zbog obračuna kamate po višem kursu.

Ipak se okreće: Još četiri klijenta "dobila" banke

Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je nedavno u korist klijenta, a protiv jedne poslovne banke koja mu je odobrila kredit u švajcarskim francima.

Obrazloženje presude oslanja se na jednostrano povećanje kamata i kursnih razlika - koje su dovele do nemogućnosti vraćanja pozajmice.

To je bila prva presuda u korist jednog klijenta u sporu sa bankom u Srbiji koja je jednostrano izmenila ugovornu klauzulu.

Klijent iz Beograda, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je pre pet godina uzeo stambeni kredit od 72.000 švajcarskih franaka.

Posle pet godina otplate, dužan je samo 3.000 franka manje, i to po novom kursu - a sve zbog udvostručavanja kursnih razlika i jednostranog podizanja kamatne stope.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija krediti u švajcarcima otplata kredita rata kredita rate kredita krediti stambeni krediti stambeni kredit presuda sud zaštita klijenata banke prava klijenta banke klijenti banke klijent banke banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana