Tekst objavljen: 01.03.2023 16:55        


Narodna banka u svojoj analizi predviđa da će banke u Srbiji nastaviti da pooštravaju uslove za dobijanje kredita

Da li treba da nas zabrine to što banke pooštravaju uslove za dobijanje kredita?


Domaća centralna banka je danas objavila jednu od svojih redovnih analiza u kojoj ističe da očekuje da će banke nastaviti sa pooštravanjem uslova za dobijanje kredita. Više o tome možete pročitati na ovom linku.

Da li ove najave treba da nas zabrinu i koliko? Da li će apliciranje za keš kredite, kredite za refinansiranje i stambene kredite sada biti komplikovanije za građane?

Prva stvar koju treba istaći jeste - ovo pooštravanje ne bi trebalo da bude oštro ili da prejako "udari" na našu kreditnu sposobnost. Dva su razloga za tako nešto:

  • bankama i dalje trebaju klijenti (i uvek će im trebati), pa zbog toga ne mogu baš toliko da podižu standarde

  • najave koje stižu iz same Narodne banke kažu da bi samo pooštravanje trebalo da bude umereno tokom prvog kvartala ove godine

Ovo bi mogli biti razlozi koji nam daju za pravo da kažemo kako svi koji planiraju da podignu kredit u narednim mesecima ne bi trebalo preterano da brinu zbog ovih najava.

Pored ova dva, možemo da pričamo o još minimum dva razloga zbog kojih ove potencijalne mere ne bi trebalo da nas brinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prva stvar je finansijska edukacija. U vremenima kada prolazimo kroz ekonomske poteškoće u celom svetu, edukacija i dodatno informisanje o novcu nam uvek može pomoći da imamo više para, stabilnije finansije i samim tim - bolju sliku naših ličnih finansija. 

Kada bolje stojimo finansijski, veća je verovatnoća i da ćemo biti poželjniji klijent za banke. U slučaju da želimo da podignemo kredit - bankari nas neće baš puno pitati, već će nam odobriti pozajmicu koja nam je potrebna.

Druga stvar je  - kreditni savetnik. Stručni i nezavisni ekspert koji će nam predočiti sve mogućnosti i pomoći nam da pronađemo najpovoljniji kredit koji nama lično može da bude odobren u nekoj banci. Ukoliko tražite pomoć stručnjaka pri izboru najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita, onda je Kamatica savetnik najbolje rešenje za vas.



Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti za refinansiranje stambeni krediti keš krediti kredit za minut potreban mi je kredit hoću kredit kamatica savetnik kreditni savetnik najbrže do kredita najlakše do kredita ponude svih banaka sve banke u srbiji sve banke na jednom mestu sve banke sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana