Tekst objavljen: 18.05.2022 18:25        


Kada, kako i zašto – tri ključna pitanja kod kupovine kredita

Kada refinansirati, a kada kupiti kredit od banke?


Danas je lakše nego ikada aplicirati za kredit. Pojedine banke čitav proces završavaju online, novac je na računu već za 24 sata…sve ovo pre samo nekoliko godina je bilo gotovo nezamislivo.

Međutim, koliko god bilo lako aplicirati za kredit, process odobrenja kredita je verovatno nikad kompleksniji, pošto bankari u obzir uzimaju veliki broj parametara i vrlo detaljno ispituju finansijsku sliku klijenta. Međutim, banke imaju i svoje idealne klijente kojima će prodati kredit čak i jeftinije od zvanične ponude, a da li spadate u tu grupu možete saznati u jednom od naših prethodnih tekstova.

Šta banke najčešće nude građanima?

  • Gotovinski kredit

Najpopularniji bankarski proizvod je svakako keš kredit, najviše zbog toga što može da posluži za svaku namenu. Bilo da je u pitanju novi automobil, pokućstvo ili neki nenadani troškovi, keš kredit to može da reši. Bankari vas neće pitati za šta vam trebaju te pare, a ključni momenat koji će doprineti da vam keš kredit bude dobar sluga, a ne zao gospodar, jeste prethodna dobra analiza ličnih finansija. Za one kojima je potrebna neka manja suma novca, uglavnom se savetuje uzimanje kratkoročnih keš kredita na 12 meseci sa malom i fisknom kamatnom stopom koja će biti ista tokom celo period otplate.

  • Krediti za refinansiranje

Pored keš kredita, građani često posežu i za kreditima za refinansiranje. Kada je situacija takva da mesečna primanja nisu dovoljna za plaćanje svih obaveza, jedno od mogućih rešenja jeste i kredit za refinansiranje. Takva pozajmica građanima daje mogućnost da sa jedim kreditom objedine sva dugovanja i otplate ih na taj način.

Ako razmišljate o refinansiranju, najpre treba proveriti koliko vam se ono isplati. Bez obzira što ova vrsta kredita može da vam smanji mesečnu ratu, treba da znate da se prilikom produženja otplate povećava i kamata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE



Rešenje stambenog pitanja je nešto o čemu veliki broj ljudi razmišlja tokom mladosti i zrelih godina. Onaj ko nije dovoljno srećan da krov nad glavom reši putem nasledstva, uglavnom mora da posegne za stambenim kreditom. Velika većina banaka u Srbiji nudi stambene kredite, a kompletan pregled stambenih zajmova možete videti ovde.



Koji god kredit da je u pitanju, građani se najviše interesuju za vrstu i visinu kamate. Od toga da li je kamata fiksna ili varijabilna, zavisi i kolika će vam biti rata kredita u budućnosti, ukoliko je reč o varijabilnoj stopi. Statistika kaže da građani radije uzimaju kredite sa fiksnom kamatnom stopom, zbog bojazni da bi sa varijabilnom rata mogla da im raste u godinama otplate.

Savet svima koji uzimaju kredit jeste da se zadužuju samo onoliko koliko im je neophodno i da ne uzimaju više novca, ukoliko ga banka ponudi. Tu vam može pomoći i Kamatica savetnik, koji će vam reći u kojoj banci vi lično možete da kupite najpovoljniji kredit.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dobri krediti najpovoljniji kredit keš kredit krediti za refinansiranje stambeni kredit najbolji kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana