Tekst objavljen: 22.06.2022 16:40        


Svako može da aplicira, ali banke ne odobravaju svakome kredit. Da bi uspešno aplicirao za kredit i dobio pare, treba da znaš nekoliko stvari. Bez brige, nema ih mnogo

Hoćeš kredit? Evo šta treba da znaš pre nego što apliciraš


Često pričamo o profilu ljudi kojima bankari odboravaju pozajmice i koji mogu da kupe kredit od banke. Iako su krediti roba kao i svaka druga, proces njihove kupovine je ipak nešto kompleksniji nego što je to slučaj sa kupovinom nekih drugih stvari. 

Hajmo da nazovemo ovu transakciju "kvalifikovanom kupovinom", odnosno kupovinom koju ne može da ostvari svako. Dakle, moraš da imaš određene predispozicije da bi kupio kredit, nebitno da li se radi o keš, kreditu za refinansiranje ili stambenom kreditu.

Dakle, ko se kvalifikuje za kupovinu kredita i da li si i ti u ovog grupi?

Suštinski, najbitnije su dve stvari:

  • zaposlenje

  • kreditna istorija

Ukoliko si zaposlen za stalno, minimum šest meseci u istoj firmi koja posluje u Srbiji, prijavljen si i plata ti ide preko računa, a pritom nemaš dugovanja prema bankama, sva je prilika da će ti kredit biti odobren u vrlo kratkom roku. Ovo se odnosi na sve one koji su već uredno isplatili makar jedan kredit. Ali, čak i da nemaš prethodnu kreditnu istoriju - to ne mora da bude problem. Ako ispunjavaš sve prethodno navedeno, vrlo je verovatno da će ti banka odobriti kredit, samo u možda nešto manjem iznosu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

 
Sa prethodnim pasusom smo objasnili šta se zahteva kada je u pitanju zaposlenje i načeli smo temu kreditne istorije.

Dakle, kada pričamo o kreditnoj istoriji, magična reč za sve koji apliciraju za kredit je "Kreditni biro" ili popularno skraćeno KB. 

Kada tražite kredit od banke, KB mora biti čist. Preciznije, ako apliciraš za kredit, izveštaj iz Kreditnog biroa mora da pokaže da u poslednje tri godine nisi imao nikakvo kašnjenje u otplati kredita. Šta je tačno Kreditni biro i kako funkcioniše, možeš da saznaš više na ovome linku.

Dakle, da sumiramo: da bi ti banka odobrila kredit, moraš da ispunjavaš uslove o zaposlenju koje smo pomenuli gore, i da tvoj izveštaj Kreditnog biroa bude čist. To je sve. Nije naročito komplikovano, ni mnogo.

Kada imaš ta dva, onda nemaš razloga da gubiš vreme listajući ponude svih banaka i rešavajući druge nedoumice koje se možda pojave pri apliciranju za kredit. Jer, Kamatica savetnik može vrlo brzo da ti pronađe najbolje rešenje kada su u pitanju keš, krediti za refinansiranje ili stambeni krediti. Dovoljno je samo da popuniš upitnik ispod ovog teksta i da sačekaš da nađemo najpovoljniji kredit za tebe. 



Ovakve i slične savete možeš pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hoću kredit lako do kredita najbolji kredit najpovoljniji kredit svi krediti keš krediti krediti za refinansiranje stambeni kredit apliciranje za kredit kreditni biro

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana