Tekst objavljen: 05.07.2022 16:55        


Donosimo vam šest pitanja koja će vam sigurno pomoći u vašoj odluci

Dvoumite se da li da kupite kredit? Odgovorite na ova pitanja i imaćete jasnu sliku


Znamo da kupovina kredita od banke nije nešto što se događa svaki dan. Premda nije reč o nekom preterano komplikovanom procesu, ipak je dobro pre odlaska u banku skupiti što više informacija i raščistiti dileme koje postoje u vezi kupovine kredita.

Šest pitanja iz ovog teksta će vam sigurno pomoći da rešite sve dileme pre nego što kupite kredit od banke. A kada rešite dileme, onda vam pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita - može biti samo dodatni vetar u leđa!

  • Koliko novca mi je potrebno?

Ovo pitanje deluje jednostavno i samo po sebi logično, ali je ustvari ključno za čitav proces kupovine kredita. Uzmite vremena, sedite i izračunajte koji je to iznos koji će zadovoljiti vaše potrebe i nemojte uzimati veći kredit, bez obzira na to šta vam sugerišu u banci.

  • Kolika će biti visina mesečna rate?

Imajte na umu da kupovinom kredita za vas počinje period od (najverovatnije) nekoliko godina tokom kojih ćete otplaćivati pozajmicu. Zato, izračunajte koliko novca možete da dajete mesečno za ratu. Savet je da to bude onoliko koliko vam inače ostane na kraju meseca, kada podmirite sve druge životne troškove.


Kraći period otplate donosi veću mesečnu ratu, a duži period manji mesečni izdatak. Koju od ove dve mogućnosti ćete izabrati – zavisi od vas. Imajte u vidu da tokom čitavog perioda otplate morate da imate stabilne izvore prihoda, pa vaša odluka pre svega treba da zavisi od te činjenice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Kakvi su uslovi prevremene otplate?

Prevremena otplata kredita može da zvuči sjajno, ali ponekada ova situacija podrazumeva i dodatne troškove. Savet je da dvaput pročitate klauzulu u ugovoru koja se odnosi na ovu stavku.

  • Koji su „skriveni troškovi“ ovog kredita?

Krediti često imaju takozvane „skrivene troškove“ ili različite dodatke koji se plaćaju u banci, kao što su obrada kreditnog zahteva, administriranje kreditne partije i slično. Tražite da vam u banci detaljno objasne koje od ovih troškova tačno treba da platite i kolika suma je u pitanju, kako biste stekli kompletnu sliku o kreditu koji kupujete.

  • Dinarski kredit ili pozajmica sa deviznom klauzulom?

Ovo se ne odnosi na sve vrste kredita, ali je za kredite koji se nude i u dinarima i u evrima, treba proceniti šta se više isplati. Ovo se ne može baš lako predvideti, ali se, na primer, za kredite indeksirane u evrim amože pratiti kretanje EURIBOR-a, pa prema tome možete doneti odluku.

Ako imate odgovor na svih šest pitanja - to znači da ste spremni za kupovinu kredita od banke. Tu na scenu stupa Kamatica savetnik, koji vam može pomoći pri pronalasku najpovoljnijeg keš, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita. Takođe, ukoliko još uvek imate nekih nedoumica i tada možete kontaktirati naše kreditne savetnike koji će vam pomoći da rešite evenutalne dileme.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamatica savetnik stambeni kredit kredit za refinansiranje keš krediti kredit online hoću kredit svi krediti najpovoljniji kredit najbolji kredit krediti online

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana